F.A.Q.


Vraag :

Hoe krijg ik een account bij Ripca ?

Antwoord:

U kunt een account verkrijgen door contact met ons op te nemen , wij zullen telefonisch of per mail de voorwaarden aan u uitleggen, waarna wij vragen een vragen formulier in te vullen en terug te sturen tezamen met de eerste officiële order , pas dan zal er een Debiteuren nummer aangemaakt worden.


Vraag :

Wat is jullie minimale bestelbedrag ?

Antwoord :

Onze minimale bestelwaarde is € 100,- , daaronder kunnen wij mits aangegeven voor akkoord de goederen met kleine ordertoeslag plus vracht van in totaal € 22,50 versturen .

 

Vraag :

Wat kost een levering mij aan vrachtkosten ?

Antwoord :

€ 0,- tot  € 100,-   alleen levering mits akkoord voorwaarden, als beschreven onder minimale bestelbedrag zie hier boven .

€ 100,- tot € 350,- wordt vracht berekend aan de hand van omvang zending , d.w.z. 1 pakket tot 31 KG met een maximale omtrek van 300 CM wordt € 7,50 berekend voor verzending binnen Nederland , € 10,50 voor België en € 11,50 voor Duitsland .Overige landen op aanvraag !

€ 350,- voor Nederland België Franco Huis de rest op aanvraag. 

 

Vraag :

Wanneer kan ik mijn bestelling verwachten ?

Antwoord :

In de regel worden pakketten binnen Nederland, Belgie ,Duitsland in 24 uur geleverd , uitgezonderd Feestdagen etc. Dit geld voor alle bestellingen die voor 15:00 besteld zijn .

 

Vraag :

Wat zijn de betalingsvoorwaarden en betaalwijzen  bij Ripca ?

Antwoord :

Bij Ripca worden de eerste drie orders onder vooruitbetaling geleverd d.m.v.

Bankoverschrijving , Ideal , Paypal of Pinnen bij afhaling .

Na deze drie orders kunnen wij een krediet toetsing doen bij Graydon , waarna wij naar positief resultaat een 30 dagen na Factuur datum kunnen aanbieden ! 

 

Vraag :

Hoe ziet jullie prijsstructuur eruit ?

Antwoord :

Zoals u weet hanteert Ripca lage prijzen ! Echter hanteren wij toch verschillende prijsniveaus afhankelijk van afname en dealer type .

Ook hanteren wij aantrekkelijke tarieven voor projecten vraag erna op info@ripca.com !

 

Vraag :

Ripca Catalogus, hoe krijg ik die?

Antwoord :

Ripca is een dynamisch bedrijf met continu aanvoer van nieuwe producten, daardoor is het niet mogelijk elke keer een nieuwe catalogus te maken. Wel hebben wij gezorgd  voor een printvriendelijke versie op de site, waardoor u de voor jullie interessante pagina’s eenvoudig kunt afdrukken.

P.S.  wist u dat alle Ripca Pakketten CO2 neutraal vervoerd worden ? zie onder  Certificaten !

 

Vraag :

Hoe gaat Ripca om met retour goederen ?

Antwoord :

Indien u overhoopt de goederen verkeerd besteld heeft of een andere reden , kunt u contact met ons opnemen om iets retour te zenden , wij zullen u dan z.s.m. een retourformulier toe mailen .

Vergeet deze aub niet bij de zending toe te voegen omdat anders u credit vertraging oploopt !

In gevallen dat Ripca niks aan de retour kan doen en de goederen ouder zijn dan 30 dagen , zijn wij vanwege organisatorische redenen genoodzaakt 15 % behandelingskosten te berekenen !

 

Is uw vraag niet beantwoord? Neemt u dan contact op met ons via het contactformulier rechtsboven op de site of bel ons op nummer 0342-404140